Samma dag som Prins Oscar har namnsdag, torsdagen den 1 december, hade Rojalistiska Föreningen Väst inbjudit till en rojalistisk afton i Göteborg. Syftet var inte enbart att hedra prinsen på hans namnsdag utan även att såväl väcka intresse som stimulera redan befintligt intresse kring vårt statsskick, vår kungafamilj och Rojalistiska föreningens arbete kring detta. Då avdelningen i väst har nära samarbete med Götiska förbundet hade den sistnämnda öppnat upp sina ståndsmässiga lokaliteter på borgen Skansen Lejonet för kvällen.

En huvudpunkt på kvällens program var när föreningens ordförande och vice ordförande på riksplanet, Patrik Åkesson och Folke Höjmar, tillresta från Stockholm enbart för kvällens begivenhet, höll en såväl inspirerande som initierad presentation över Rojalistiska föreningen och dess arbete. En annan programpunkt som förgyllde kvällen var när representanter ur Götiska förbundet berättade om sin förbundsborg och dess historia.

Från den västra avdelningen fanns dess ordförande Ingela Ferneborg och vice ordförande Marie-Louise Hänel-Sandström på plats och höll samman kvällen och ordnade med förtäring i form av såväl glögg med tilltugg som välsmakande baguette vilken inmundigades i god anda.

En afton i Rojalistiska föreningens namn kommer inte till sin fulla rätt om inte nya medlemmar kan hälsas välkomna, något som blev fallet – i plural – även denna afton.

Tack till såväl medverkande som alla som slöt upp på plats.

 

Anders Svensson
RojF Väst

 

Bildtext:

Ingela Ferneborg och Marie-Louise Hänel-Sandström tackar Patrik Åkesson och Folke Höjmar från Riksstyrelsen samt representant från Götiska förbundet för kvällen. Foto: Anders Svensson

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.