Storhertiginnan Alice av Hessen

Prinsessan Alice föddes 1843 på Buckingham Palace som det tredje barnet till drottning Victoria och prins Albert. 19 år gammal gifte hon sig med den blivande storhertigen av Hessen und bei Rhein, Ludwig IV. Paret bosatte sig i huvudstaden Darmstadt. I äktenskapet föddes sju barn, varav två avled tidigt. Ett av barnen var det sista kejsarinnan av Ryssland, Alexandra Fjodorovna eller Alix. 1877 blev Ludwig storhertig och Alice storhertiginna, men det fick hon inte vara särskilt länge för redan året efter avled hon i difteri, bara 35 år gammal. I föredraget berättar Erika Lindblom om Alices korta men spännande liv. 

Erika Lindblom, som är utbildad konstvetare och medie- och kommunikationsvetare och driver sedan många år tillbaka bloggen Madame Scandaleuse där hon särskilt inriktar sig på Romanovdynastin. Hon är medlem av Rojalistiska Föreningen och har flera gånger medverkat som expert i radio och tv.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Taggar:

Datum

2023-02-27

Tid

19:00 - 20:00

Etiketter

Online

Platser

Zoom
Kategori

Arrangör

RojF

Föredragshållare

 • Erika Lindblom

  Erika Lindblom är utbildad konstvetare och medie- och kommunikationsvetare och driver sedan många år tillbaka bloggen Madame Scandaleuse där hon särskilt inriktar sig på Romanovdynastin. Hon är medlem av Rojalistiska Föreningen och har flera gånger medverkat som expert i radio och tv.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

Stöd RojF

Swisha en gåva

‭123-390 05 45‬

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.