Rojalisten

MEDLEMSTIDNING

Tidskriften Rojalisten

Tidskriften Rojalisten är Rojalistiska Föreningens medlemstidning som ges ut 4 gånger per år. Som medlem får du alltid din tidning hem i brevlådan.

Rojalisten

4 nummer
per år

information
om aktiviteter

bara för medlemmar

Tidskriften Rojalisten i någon form har funnits sedan år 1978. Det första numret av ”Rojalistiska Föreningens kvartalsmeddelande” utkom i september detta år. Styrelsen insåg tidigt behovet av ett organ som skulle vara föreningens ansikte utåt, samtidigt som det är ett föreningsband mellan rojalister i alla landsdelar.

Nedan publicerar vi ett urval av artiklar från Tidskriften Rojalisten:

Läs ett helt nummer ur Rojalisten nr 1 - 2016

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Artiklar

Livgardet 500 år

Livgardet är ett av Sveriges största förband. Det är också det förband som har flest inriktningar. “Livgardets historia börjar i Dalarna år 1521 då 16

Läs mer »
Artiklar

Göteborg 400 år

Staden Göteborg firar den 4 juni 400 år. Namnet kommer ursprungligen av att Göteborg var en befäst stad vid Göta älv. Staden grundades år 1621

Läs mer »
Artiklar

Veterandagen 29 maj

Sverige har en lång tradition av att bidra till fred och säkerhet i vår omvärld. Sedan 2008 högtidlighålls den 29 maj som veterandag inom Försvarsmakten.

Läs mer »

Annonsera i Rojalisten

Är du intresserad av att annonsera i Rojalisten? Ta kontakt med oss för mer information!

För Sverige i tiden

Monarkin är en omistlig del inte bara av Sveriges historia, utan också Sveriges nutid och framtid. I vår monarki är riksdagen folkets främsta företrädare och konungen rikets statschef, i demokratiskt beslutad ordning. Det tycker vi är bra av flera anledningar. Läs mer om varför vi menar att monarkin är det bästa för Sverige.