Inställt: Storhertiginnan Alice av Hessen

Föredraget inställt på grund av sjukdom.

Prinsessan Alice föddes 1843 på Buckingham Palace som det tredje barnet till drottning Victoria och prins Albert. 19 år gammal gifte hon sig med den blivande storhertigen av Hessen und bei Rhein, Ludwig IV. Paret bosatte sig i huvudstaden Darmstadt. I äktenskapet föddes sju barn. Ett av barnen var det sista kejsarinnan av Ryssland, Alexandra Fjodorovna eller Alix. 1877 blev Ludwig storhertig och Alice storhertiginna, men det fick hon inte

vara särskilt länge för redan året efter avled hon i difteri, bara 35 år gammal. I föredraget berättar Erika Lindblom om Alices korta men spännande liv.

Erika Lindblom, som är utbildad konstvetare och medie- och kommunikationsvetare och driver sedan många år bloggen Madame Scandaleuse där hon särskilt inriktar sig på Romanovdynastin. Hon har flera gånger medverkat som expert i radio och TV.

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Datum

2023-12-05
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Etiketter

Online

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Erika Lindblom

    Erika Lindblom är utbildad konstvetare och medie- och kommunikationsvetare och driver sedan många år tillbaka bloggen Madame Scandaleuse där hon särskilt inriktar sig på Romanovdynastin. Hon är medlem av Rojalistiska Föreningen och har flera gånger medverkat som expert i radio och tv.

Inga svar