Den ryska hovdräkten

Medlemmar i Rojalistiska Föreningen får inbjudan till evenemangen via e-post innan föredraget och deltar kostnadsfritt. För att få inbjudan behöver din e-postadress finnas i vårt medlemsregister. Är du osäker på om din e-postadress finns registrerad, anmäl den här. Andra som vill delta är välkomna att bli medlemmar.

Föredraget framförs av Erika Lindblom.

Få saker karaktäriserar det storslagna ryska hovet som den ryska hovdräkten; en fantastisk klänning i dyrbar sammet dekorerad med guld- och silverbrokad. En av de sista gångerna som hela det ryska hovet klädde upp sig till tänderna och framträdde i dessa dräkter var vid dumans invigning 1906. Många anade redan då att det ryska imperiet levde sina sista dagar, men få kunde nog föreställa sig hur fort det faktiskt skulle komma att störtas. Idag är den ryska hovdräkten en fascinerande påminnelse om en värld som inte längre finns.

Evenemanget är avslutat.

Taggar: ,

Datum

2022-12-20
Expired!

Tid

19:00

Etiketter

Föredrag

Platser

Zoom

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Erika Lindblom

    Erika Lindblom är utbildad konstvetare och medie- och kommunikationsvetare och driver sedan många år tillbaka bloggen Madame Scandaleuse där hon särskilt inriktar sig på Romanovdynastin. Hon är medlem av Rojalistiska Föreningen och har flera gånger medverkat som expert i radio och tv.

Inga svar

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.