Drottning Astrid av Belgien

Medlemmar i Rojalistiska Föreningen får inbjudan till evenemangen via e-post innan föredraget och deltar kostnadsfritt. För att få inbjudan behöver din e-postadress finnas i vårt medlemsregister. Är du osäker på om din e-postadress finns registrerad, anmäl den här. Andra som vill delta är välkomna att bli medlemmar.

Föredraget framförs av Mårten Hougström.

Astrid föddes 1905 i Arvfurstens palats i Stockholm som dotter till prins Carl och prinsessan Ingeborg och gifte sig 1926 med kronprins Leopold av Belgien. Efter svärfaderns död 1934 vid en bergsklättringsolycka blev de Belgiens kungapar. Redan året efter omkom Astrid tragiskt i en bilolycka i Schweiz, knappt 30 år gammal. Mycket älskad, sörjdes hon av det belgiska folket.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Taggar: ,

Datum

2022-12-12

Tid

19:00

Etiketter

Föredrag

Platser

Zoom
Kategori

Arrangör

RojF

Föredragshållare

 • Mårten Hougström
  Mårten Hougström

  Mårten är ledamot i Rojalistiska Föreningens riksstyrelse och har varit medlem i Rojalistiska Föreningen sedan 2015. Mårten har även tidigare varit ordförande i Livrustkammarens Vänner under flera år.

Inga svar

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.