Gratis föreläsning – Drottning Louise (1889-1965)

Välkommen på en gratis föreläsning med Rojalistiska Föreningen om Drottning Louise; den tyska prinsessan som levde och verkade under några minst sagt spännande decennier i Sverige och Europa.

Innehåll
Louise (1889-1965) var född som prinsessa av Battenberg. Hon föddes i Tyskland, men bodde stora delar av sin uppväxt i England. Under första världskriget arbetade hon som sjuksköterska i Frankrike. 1923 blev hon Sveriges kronprinsessa när hon gifte sig med Gustaf (VI) Adolf och 1950 blev hon Sveriges drottning. Följ med på en rafflande resa genom hennes liv!

Föreläsare
Mårten Hougström, ordförande i Rojalistiska Föreningen, berättar om drottningens spännande liv. Det här är ett öppet evenemang med kostnadsfritt deltagande för alla intresserade. Mårten kommer också att informera om Rojalistiska Föreningens verksamhet. 

Mårten är utbildad till civilekonom och arbetar som business controller. Han har i många år varit intresserad av kunglig historia och framfört över 40 olika föredrag inom området. Han är medlem av Rojalistiska Föreningen sedan 2015 och ordförande sedan mars 2023. Han har varit engagerad i ett flertal föreningar, bl.a. som ordförande i Livrustkammarens Vänner 2018-2022.
 
Plats: Aulan, Medborgarskolans hus, Hagagatan 23 A, station Odenplan
När: 6 September kl. 19:00 – 20:30
Pris: Gratis men föranmälan krävs

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Datum

2023-09-06
Expired!

Tid

19:00 - 20:30

Etiketter

Föredrag

Platser

Medborgarskolan i Stockholm (fysiskt föredrag)

Arrangör

RojF
ANMÄL DIG OCH BETALA HÄR

Föredragshållare

  • Mårten Hougström
    Mårten Hougström

    Mårten är ledamot i Rojalistiska Föreningens riksstyrelse och har varit medlem i Rojalistiska Föreningen sedan 2015. Mårten har även tidigare varit ordförande i Livrustkammarens Vänner under flera år.

Inga svar

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.