Huset Liechtenstein

Med anor från 1600-talet och rötter i medeltidens Österrike, är Huset Liechtenstein unikt i världen: landet är den enda monarkin där monarken, i detta fall fursten, delar makten med folket, i en semi-konstitutionell monarki. Med rik historia påverkad av det geografiska läget, präglas Huset Liechtenstein av spännande personligheter. Med en smak för konst, talang för ekonomi och oftast populära bland sina undersåtar, har furstarna av Liechtenstein under senaste decennier lyckats utveckla den lilla staten till ett av länderna med den högsta levnadsstandarden i världen.

Flera medlemmar i Rojalistiska Föreningen planerar att åka på en resa till bl a Liechtenstein i sommar, och därför vill vi bjuda in till en introduktion till landets intressanta furstliga verklighet. Föredraget framförs av Gloria Andersson.

Kostnad

Gratis. Medlemsexklusivt.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. En möteslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar med anmäld e-postadress dagen innan föredraget.

Evenemanget är avslutat.

Datum

2024-03-21
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Etiketter

Online

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Gloria Vintila Andersson

    Gloria Vintila Andersson är född och uppvuxen i Transsylvanien, Rumänien.

    Hon är utbildade sig till journalist i Transsylvanien, med fokus på historia och kultur. Gloria arbetade som certifierad reseledare på kryssningsfartyg på Donau, Rhen, Mosel och även i Sverige på Göta Kanal.

    Sedan 2007 bor hon i Sverige, och driver resebyrån Experience Transylvania, som anordnar kulturresor, bland annat Rojalistiska Föreningens resa 2023.

Inga svar