Kung Mihai av Rumänien

Medlemmar i Rojalistiska Föreningen får inbjudan till evenemangen via e-post innan föredraget och deltar kostnadsfritt. För att få inbjudan behöver din e-postadress finnas i vårt medlemsregister. Är du osäker på om din e-postadress finns registrerad, anmäl den här. Andra som vill delta är välkomna att bli medlemmar.

Föredraget framförs av Gloria Vintila Andersson.

Kung Mihai av Rumänien var den sista kungen som höll ut i det sovjetiserande Östeuropa efter andra världskriget. Han blev kung för första gången som 1927, knappt 6 år gammal. Han kallades i en historisk dokumentärfilm för ”Kungen som lurade Hitler”. Under exilen efter den påtvingade abdikeringen 1947 jobbade han som pilot, hönsuppfödare samt börsmäklare. Han återvände till Rumänien efter den kommunistiska diktaturens fall och fick en växande respekt från den rumänska befolkningen. Vid den kungliga begravningen december 2017 grät många rumäner riktiga tårar. Hans livsberättelse anses av många som tragisk. Hans moraliska uppförande gjorde honom till en förebild för många rumäner.

Evenemanget är avslutat.

Taggar: ,

Datum

2022-10-05
Expired!

Tid

19:00

Etiketter

Föredrag

Platser

Zoom
Kategori

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Gloria Vintila Andersson

    Gloria Vintila Andersson är född och uppvuxen i Transsylvanien, Rumänien.

    Hon är utbildade sig till journalist i Transsylvanien, med fokus på historia och kultur. Gloria arbetade som certifierad reseledare på kryssningsfartyg på Donau, Rhen, Mosel och även i Sverige på Göta Kanal.

    Sedan 2007 bor hon i Sverige, och driver resebyrån Experience Transylvania, som anordnar kulturresor, bland annat Rojalistiska Föreningens resa 2023.

Inga svar

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.