Pfalziska dynastin i Sverige

Medlemmar i Rojalistiska Föreningen får inbjudan till evenemangen via e-post innan föredraget och deltar kostnadsfritt. För att få inbjudan behöver din e-postadress finnas i vårt medlemsregister. Är du osäker på om din e-postadress finns registrerad, anmäl den här. Andra som vill delta är välkomna att bli medlemmar.

Föredraget framförs av Mårten Hougström.

Denna dynasti, som hör till huset Wittelsbach som regerat i bland annat Bayern och Kurpfalz, regerade i Sverige åren 1654-1720 genom kungarna Karl X Gustav, Karl XI och Karl XII samt drottning Ulrika Eleonora (den yngre). I föredraget kommer också inkluderas Fredrik I:s regeringsperiod 1720-1751. Fredrik I var gift med Ulrika Eleonora.

Evenemanget är avslutat.

Taggar: ,

Datum

2022-10-26
Expired!

Tid

19:00

Etiketter

Föredrag

Platser

Zoom

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Mårten Hougström
    Mårten Hougström

    Mårten är ledamot i Rojalistiska Föreningens riksstyrelse och har varit medlem i Rojalistiska Föreningen sedan 2015. Mårten har även tidigare varit ordförande i Livrustkammarens Vänner under flera år.

Inga svar

Bli medlem nu
Gäller även hela 2024

Blir du ny medlem före årsskiftet gäller ditt medlemskap även hela 2024.

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.