Pfalziska dynastin i Sverige

Medlemmar i Rojalistiska Föreningen får inbjudan till evenemangen via e-post innan föredraget och deltar kostnadsfritt. För att få inbjudan behöver din e-postadress finnas i vårt medlemsregister. Är du osäker på om din e-postadress finns registrerad, anmäl den här. Andra som vill delta är välkomna att bli medlemmar.

Föredraget framförs av Mårten Hougström.

Denna dynasti, som hör till huset Wittelsbach som regerat i bland annat Bayern och Kurpfalz, regerade i Sverige åren 1654-1720 genom kungarna Karl X Gustav, Karl XI och Karl XII samt drottning Ulrika Eleonora (den yngre). I föredraget kommer också inkluderas Fredrik I:s regeringsperiod 1720-1751. Fredrik I var gift med Ulrika Eleonora.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Taggar: ,

Datum

2022-10-26

Tid

19:00

Etiketter

Föredrag

Platser

Zoom
Kategori

Arrangör

RojF

Föredragshållare

 • Mårten Hougström
  Mårten Hougström

  Mårten är ledamot i Rojalistiska Föreningens riksstyrelse och har varit medlem i Rojalistiska Föreningen sedan 2015. Mårten har även tidigare varit ordförande i Livrustkammarens Vänner under flera år.

Inga svar

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.