Gratis föreläsning – Rosersbergs slott (online)

Rosersberg blev ett kungligt slott på 1760-talet när det gavs till hertig Karl, som senare blev kung som Kar XIII. Mårten Hougström, ordförande i Rojalistiska Föreningen, berättar om slottets historia, visar bilder från slottet, som uppfördes på 1630-talet av familjen Oxenstierna, och berättar om de kungliga personer som haft största betydelse på Rosersberg, nämligen Karl XIII och Hedvig Elisabeth Charlotta samt Karl XIV Johan och Desideria. Mårten kommer också att informera om Rojalistiska Föreningens verksamhet.

Plats: Teams

När:  10 september kl. 19:00 – 20:00

Pris: Gratis för alla (medlemmar och ej medlemmar i RojF). Föranmälan krävs.

Evenemanget är avslutat.

Datum

2023-09-10
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Etiketter

Online

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Föredragshållare

  • Mårten Hougström
    Mårten Hougström

    Mårten är ledamot i Rojalistiska Föreningens riksstyrelse och har varit medlem i Rojalistiska Föreningen sedan 2015. Mårten har även tidigare varit ordförande i Livrustkammarens Vänner under flera år.

Inga svar

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.