Drottning Victoria av Storbritannien

Hon själv var kort, men hennes regeringstid var lång. Hon var knappt 150 cm lång, men hon regerade i Storbritannien och det brittiska imperiet i 63 år. Hon gav namn åt en hel epok – den viktorianska eran. Men var drottning Victoria verkligen så viktoriansk?

Och hur kom det sig att denna artonåriga, faderlösa flicka egentligen hamnade på den brittiska tronen? Hur var det egentligen med kärleken till Albert?

Hur var hon som mamma till de nio barnen? Levde hon verkligen som isolerad änka på Windsor efter Alberts död? Varför blev hon kejsarinna av Indien?

Vilken roll spelade John Brown och Abdul Karim i hennes liv? Och vilken betydelse har hon haft för Storbritannien och det brittiska samväldet?

Dessa frågor reder vi ut under ett föredrag om den drottning som kom att prägla ett helt imperium och (nästan) ett helt sekel.

Mats Sandberg har arbetat som lärare och driver tillsammans med en kompanjon reseföretaget Sandbergs Resor Historia & Kultur.

Kostnad

Gratis. Medlemsexklusivt.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. En möteslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar med anmäld e-postadress dagen innan föredraget.

Evenemanget är avslutat.

Datum

2023-11-02
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Inga svar