Greklands kungahus

Greklands kungliga historia är dramatisk med ett mord 1913, avsatta kungar och en kung som blev biten av en apa och dog. Vi inleder presentationen med Otto av Bayern, som blev kung 1832 och avsattes 1862. En ny dynasti tog över 1863. Denna följer vi fram till våra dagar med den senaste kungen Konstantin II, som tvingades fly 1967, men fick återvända till sitt hemland på senare år.

Föredraget framförs av Mårten Hougström, tidigare ordförande i RojF, och Gloria Andersson, född och uppvuxen i Transsylvanien i Rumänien, och sedan 2007 bosatt i Sverige, där hon driver resebyrån Experience Transylvania.

Obs! Nytt datum 14 november.

Kostnad

Gratis. Medlemsexklusivt.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. En möteslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar med anmäld e-postadress dagen innan föredraget.

Evenemanget är avslutat.

Datum

2023-11-14
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Inga svar

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.