Inställt: Serbiens kungahus

Tyvärr har föredragshållaren fått förhinder. Nytt datum meddelas senare.

 

Föredraget handlar om serbiska (och jugoslaviska) kungahuset Karadjordjevic från kampen mot Ottomanska imperiet i början av 1800-talet, via första och andra världskriget samt efterkrigstidens socialistiska Jugoslavien, från kungahusets grundläggare Djordje Petrovic Karadjordje (Svarte Georg) till nuvarande kronprins Alexander Karadjordjevic och hans familj.

Föredragshållaren Jelena Stankovic ́ är MA i skandinaviska studier vid Belgrads universitet. Bor i Belgrad, Serbien. Hon har arbetat som licensierad skandinavisktalande lokal guide i Serbien sedan 2006 samt sedan 2004 som reseledare i Balkanländer och Östeuropa för en rad skandinaviska resebyråer.

 

Kostnad

Gratis. Medlemsexklusivt.

 

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. En möteslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar med anmäld e-postadress dagen innan föredraget.

 

 

Evenemanget är avslutat.

Datum

2023-11-26
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Platser

Teams (online)

Arrangör

RojF

Inga svar

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.