Foto: Pawel Flato

Maud Olofsson var Centerpartiets partiledare 2001-2011 och under tiden i regeringen 2006-2011 näringsminister samt vice statsminister. Hon är nu aktuell med en egen memoarbok ”Jag är den jag är” där hon beskriver sin egen roll som kvinna och ledare. Foto: Pawel Flato

 

Hedersutnämningen ”Årets rojalist” tilldelas Maud Olofsson med motiveringen att hon på ett föredömligt sätt hjälpt till att ge en bild av drottning Silvia som kvinna, ledare och entreprenör. Detta har bland annat skett genom att hon som initiativtagare till boken Drottning Silvia – en jubileumsbok lyft fram drottningens arbete i vardagen för att därigenom ge en mer rättvisande bild av drottningrollen än den som media ofta ger allmänheten.

Maud Olofsson har under sin tid i regeringen ofta på nära håll kunnat se drottningen som en ambitiös och professionell yrkeskvinna vilket gjort drottningen till en enastående förebild för kvinnors ledarskap.

Maud Olofsson som inte personligen kunde närvara vid Riksstämman sände ett skriftligt tack:

Jag vill skicka en hälsning från Högfors och tacka för den fina utmärkelsen. Tyvärr kan jag inte närvara personligen och ta emot er uppskattning men jag vill säga att jag är hedrad och glad över att mitt initiativ kring drottningboken uppskattas.

Jag tog initiativet därför att jag vill visa att ”Vår Drottning Silvia” gör ett fantastiskt jobb för vårt land och för de frågor som hon har engagerat sig i, främst då barnens utsatthet. Drottningen har varit modig, smart och entreprenöriell när hon sett till att barnens rättigheter lyfts högre upp på dagordningen. Vi är många som uppskattar hennes insatser och för många kvinnor är hon en förebild. Jag är glad över att boken blev så fin och uppskattad och jag hoppas att vi alla hjälps åt att sprida den så att fler kan läsa om Drottningens viktiga arbete.

Låt oss hylla modiga ledare och inte minst då vår fantastiska Drottning Silvia.

Med vänlig hälsning
Maud Olofsson

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.