Replik till insändaren ”Vi har inte råd med kungen under lågkonjunktur”, införd i Göteborgs-Posten 29/4 2023

Har Finland råd med en president i lågkonjunktur? Svaret är ja, liksom Frankrike har råd med sin Macron och vi med vårt kungahus. En president kan inte gå på sparlåga eller avsättas under en lågkonjunktur, detta gäller även vår konung och hans familj. De gör ett fantastiskt arbete. 

Kostnaden för en president skulle vara minst lika stor, om inte större, än den vi har i dag för vårt kungahus. Utan kungafamiljen skulle det vara grått och trist, utan lite pompa och ståt, och med de historiska vingslag och kontinuitet den konstitutionella monarkin skapat.

Kostnaden för kungahuset och hovförvaltningen är utslaget per år och svensk blott 20 kronor. Att fördela denna summa på vård, omsorg och någon annan budgetpost i miljardklassen är försumbar. Vi måste lita på att våra folkvalda tar kloka beslut när det gäller besparingar. 

I år kan vi se fram emot att kungen firar 50 år på tronen och kungaparet besöker oss den 4 juni, glädjande nog, för stadens 400-årsjubileum. Fira vår kungafamilj, vår fina stad och vi kommer att överleva lågkonjunkturen också.

Marie-Louise Hänel Sandström, ordförande Rojalistiska föreningen väst

Pehr G Gärdhagen, vice ordförande Rojalistiska föreningen väst

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig