Lördagen den 23 december fyller drottning Silvia 80 år. För att uppmärksamma H.M. Drottningens födelsedag har Rojalistiska Föreningen från medlemmarna skänkt ett belopp till drottningens nystartade insamling samt översänt ett telegram.

Ge en egen gåva
Inför sin 80-årsdag den 23 december har drottning Silvia valt att starta en insamling till förmån för Ukrainas barn genom kampanjen Världens Barn.Alla gåvor som ges i drottningens insamlingsbössa och genom gåvor till Radiohjälpen märkta ”Drottningen” kommer enligt drottningens önskemål att gå till projekt i Ukraina för barn som lider av psykisk ohälsa till följd av den pågående fullskaliga invasionen. Stödet sker genom Radiohjälpens partnerorganisationer. Insamlingen är öppen till den 31 december 2023. Genom länkarna nedan kan ni ge direkt till insamlingen. Det går även att stötta drottningens insamling genom att Swisha till 9019506. Märk din gåva med ”DROTTNINGEN”. Gåvor kan också sättas in via plusgiro till 90 1950-6, och märkes även här med ”DROTTNINGEN”.Länk till Drottning Silvias 80-årsinsamling till förmån för Ukrainas barn på Världens barns hemsida

Tv-tips i samband med jubileet
På födelsedagen den 23 december kommer SVT sända en intervju av Pernilla Månsson-Colt med drottningen. TV4 kommer i mellandagarna sända en dokumentär kallad Silvia – Mitt liv som drottning. Utöver detta finns mängder men material i tv-kanalernas streaming-plattformar i samband med kungens 50 år på tronen som firades tidigare i höstas.

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig