2022-12-12

Riksstyrelsen i Rojalistiska Föreningen har idag lämnat in en polisanmälan mot föreningens tidigare ordförande gällande misstanke om brott mot föreningen. Efter uppmaning från styrelsen lämnade hen också uppdraget som ordförande tidigare under veckan.

– Vi är ledsna och bedrövade över det som hänt, både för föreningen och för personen. Vi har stor förståelse för att detta väcker frågor. Vi avvaktar nu en eventuell polisutredning och kan med hänsyn till detta inte i dag lämna mer information om vad som hänt.

Riksstyrelsen har till följd av det inträffade fattat beslut om skärpta interna regler och bland annat tillsatt en stadgekommitté för att se över vilka ytterligare åtgärder som kan vara nödvändiga att vidta.

– Rojalistiska Föreningen är en fristående och partipolitiskt oberoende medlemsorganisation som värnar det svenska statsskicket. Vår verksamhet bedrivs på ideell basis och riktar sig i första hand till våra medlemmar. Den verksamheten fortsätter vi som vanligt.

Riksstyrelsen i Rojalistiska Föreningen,

Kontakt: press@rojf.se

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

Stöd RojF

Swisha en gåva

‭123-390 05 45‬

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro.