Måndagen den 2 mars 2020 samlades ett knappt tjugotal rojalister från västra Sverige för årsmöte på Drottning Kristinas Jaktslott i centrala Göteborg.

Kvällen inleddes med att årsmöte hölls. Under detta valdes Marie-Louise Hänel Sandström till ordförande, Pehr Gärdhagen till vice ordförande och Anna Jolfors, Kalle Bäck och Anders Svensson till ledamöter. Omval för samtliga. Ett tack framfördes till Johan Reimers som slutade i styrelsen.

Under årsmötet lämnade engagerade medlemmar flera förslag på aktiviteter som föreningen kan arrangera framöver, något som tacksamt noterades av styrelsen.

Efter årsmötet berättade Anna Jolfors om kungligheters besök på ”Börsen”. Denna göteborgska byggnad, belägen vid Gustaf Adolfs Torgs norra sida, är kommunfullmäktiges sammanträdeslokal och fungerar som stadens stora representationsbyggnad. Den är ritad av Pehr Johan Ekman och invigdes 1 december 1849. Under årens lopp har en mängd kungligheter besökt lokalen vilket Anna inte bara berättade om utan också visade en stor mängd bilder på. Anna berättade också om hur byggnaden fått utgöra lokal för flera filminspelningar av mer modernt snitt.

Kvällen avslutades med att landgång med tillhörande dryck serverades under det att församlingen fortsatte gemytligt samtal om både kungligheter och annat.

Anders Svensson
Rojalistiska Föreningen Väst

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.