Äntligen hoppas vi kunna genomföra vår Riksstämma. Det blir lördagen den 6 november.

Den tråkiga pandemin har gjort att vi inte har kunnat genomföra några fysiska sammankomster. Vi längtar alla till ett mera normalt tillstånd och vi har ett uppdämt behov av att få träffas igen.

Vi har genomfört några digitala föredrag via Zoom. Alla medlemmar som lämnat en e-postadress har fått en inbjudan till dessa föredrag. Lämna din aktuella e-postadress här.

Kungafamiljen har efter sommaren kunnat återgå till att genomföra ett utökat program om än under anpassade former. På programmet står bl.a. olika besök ute i landet för att uppmärksamma de insatser som gjorts i samhället under pandemin. 

Vi rojalister har väl aldrig tvekat när det gäller monarkins bevarande eller hur mycket kungafamiljens trägna arbete betyder för Sverige både inom landet och utomlands.

Inför kungens 75-årsdag i april kunde vi läsa en helsidas ledarartikel i kvällstidningen Expressen där rubriken löd: ”Grattis kungen – och leve monarkin!” Vidare stod det att kungahuset gör stora insatser för att värna svenska intressen utomlands och fungerar som en enande symbol på hemmaplan. ”Ledarsidan överger härmed kravet på att monarkin ska avskaffas. Det är hög tid att sluta låtsas. Sveriges moderna monarki har tjänat oss väl.”

Nu är det väl ändå också dags för vissa politiska partier att lämna en gammal reflexmässig invand tro på att monarkin är förlegad. Bättre vore det om dess politiker ser verkligheten och tar bort gamla förlegade kvarlevor i orealistiska partiprogram.

Många medlemmar hör av sig och reagerar på en viss veckotidnings inlägg i sociala medier. Tidningen som även kallar sig ”kunglig” tjänar sannolikt stora pengar på annonsintäkter i samband med sina inlägg om kungligheter. Dessvärre handlar det oftast om lockande rubriker med insinuationer och ibland kanske även halvlögner för att läsaren skall frestas att klicka på artikeln. Varje gång detta sker ökar annonsintäkterna. 

Tidningens rubriker är ofta: ”Många undrar, Såg ni skillnaden? eller Många reagerar”. Det är tveksamt om detta beteende gynnar någon annan än tidningens kassa. Flera av våra medlemmar säger även att de har avslutat sina prenumerationer på tidningens pappersupplaga. 

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig