Årets Riksstämma kunde under rådande omständigheter inte hållas som planerat utan blev inställd. Då vi helst vill kunna hålla en fysisk stämma med umgänge och ett föredrag planerar vi nu för att i stället kunna hålla stämman under hösten. Vi hoppas att kunna delge en ny tidpunkt i ett senare nummer av Rojalisten.

Smittspridningen är fortfarande stor i samhället och trots restriktioner och försiktighet kan alla drabbas. Inom den kungligfamiljen har både kronprinsess- och prinsparet drabbats. 

Den 11 mars på årsdagen av det första dödsfallet i Sverige orsakat av covid 19 hölls en TV-sänd minnesgudstjänst i Drottningholms Slottskyrka. Det var HM Konungen som tog initiativet till gudstjänsten. Förutom officianterna var det endast kungaparet, prinsparet och prinsessan Christina med make som kunde deltaga.

Minnesgudstjänsten var högtidlig men ändå med en varm känsla och gav säkert tröst till många som på nära håll drabbats av pandemin och mist nära och kära.

Kungen läste strofer ur den 139:e psaltarpsalmen och prins Carl Philip och prinsessan Christina läste växelvis en bön. Samtliga närvarande familjemedlemmar tände ljus till minne av alla som avlidit under året.

Den musik som spelades hade inslag med alster av både sångarprinsen Gustaf och prinsessan Eugénie.

Två veckor senare kunde vi alla dock glädjas åt att en ny liten prins fötts. Det var prinsparets tredje barn. Vid en informationskonselj två dagar senare meddelade kungen att prinsen namn skulle vara Julian Herbert Folke. Prins Julian som har sjunde plats i tronföljden tilldelades samtidigt titeln hertig av Halland. Traditionsenligt hölls efterföljande Te Deum i Slottskyrkan på Stockholms Slott.

Vi hoppas fortfarande på att resan till Italien och Savoyen som presenterades i Rojalisten 1-2020 kan genomföras med ny reseperiod är torsdag 2 till söndag 5 september i år. Slutligt beslut tas senare under våren/sommaren. Det finns några platser kvar och nytillkomna medlemmar kan få programmet efter förfrågan till lennart.stockblad@rojf.se

Slutligen vill jag åter uppmana alla att sprida kännedom om föreningen och vårt arbete för att stärka och bevara monarkin. Som medlem är du en viktig ambassadör för att belysa monarkins fördelar och att värva nya medlemmar.

RojF har nu även ett Swish-nummer för att underlätta betalningar av gåvor m.m.

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig