Efter åtta månader är vi alla fortfarande starkt påverkade av den rådande pandemin. Många av oss arbetar om möjligt hemma och vårt resande och möjligheter till att röra oss i samhället har begränsats. Dessvärre ser jag dagligen personer som inte längre är lika uppmärksamma med att hålla avstånd till andra personer.

Det gäller att ”hålla i och hålla ut” så att vi så snart som möjligt kan få återgå till en vardag som liknar den vi var vana vid för ett år sedan. Sverige har redan drabbats hårt och i vår omvärld ser vi exempel på hur läget förvärras med kraftiga motåtgärder som följd.

Kungaparet har återvänt från sin karantän på Stenhammar slott och fortsätter att plikttroget utföra sina uppgifter men under andra säkerhetsförhållanden än tidigare. Många framträdanden sker digitalt och både kungen och drottningen har hållit en rad anföranden på detta sätt.

En tung börda vilar på kronprinsessparet som har fått träda in i det fysiska representationsarbetet i allt högre grad. Både kronprinsessan och prins Daniel har även genomfört ett otal möten, framträdanden och invigningar digitalt.

Även öppnandet av Riksmötet blev annorlunda i år. Endast kungaparet representerade den kungliga familjen och bara hälften av riksdagsledamöterna kunde närvara. Naturligtvis är det kungen som öppnar Riksmötet och lika självklart är det att kungssång och nationalsång sjunges.

Det tyckte dock inte några riksdagsmän som inte respekterar vår demokrati och demokratiska beslut om att Sverige är en monarki med kungen som dess högste företrädare. De förblev sittande vid kungaparets ankomst och vägrade att sjunga med i kungssången.

Detta omogna och barnsliga beteende fick en av riksdagsmännen stå till svars för när han senare mötte vår medlem och tidigare riksdagsmannen Cecilia Magnusson i SVT-programmet Mötet. Han tillhör ett av de mindre riksdagspartierna som vid nästa val riskerar att inte längre få mandat för att få ingå i riksdagen.

Om man ens lyckas stå ut med att lyssna på en partiledardebatt, med svammel och käbbel av stora mått, ja då är man tacksam över att vi har en politiskt neutral statschef som är vår och Sveriges högste representant.

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.