Storbritanniens drottning Elizabeth II avled den 8 september på slottet Balmoral i Skottland i en ålder av 96 år. Hon hade då varit drottning i över 70 år. Drottningen kröntes i Westminster Abbey året efter trontillträdet den 2 juni 1953.

Drottning Elizabeth II var Förenade konungarikets drottning och statschef. Vid sin död var drottningen tillika statschef i 14 ytterligare självständiga nationer samt Samväldets överhuvud. Kungaparet, tillsammans med ett stort antal övriga statsöverhuvuden, närvarade vid statsbegravningen i Westminster Abbey i London den 19 september.

Därefter fördes den framlidna drottningens stoft till Windsor. I St. George’s Chapel i slottet i Windsor närvarade kungaparet vid en jordfästningsandakt tillsammans med bland andra den brittiska kungliga familjen och europeiska monarker med gemåler.

Storbritanniens nye kung är nu den tidigare prinsen av Wales. Hans kunganamn är Charles III och kröning kommer troligen att ske under 2023.

Inom RojF fortsätter vi med att genomföra digitala evenemang. Det ger medlemmar över hela landet och även utomlands möjlighet att kunna delta i föreningens aktiviteter. En förutsättning är förstås att man har en internetuppkoppling och har laddat ner Zoom.

En annan nyhet är att vi planerar att mera frekvent skicka ut nyhetsbrev och inbjudningar via email.
Har du inte redan lämnat en epost-adress till RojF går det enkelt att göra genom att skicka ett mail till event@rojf.se. Vi ser helst att du använder en privat adress och inte en företagsadress då det är vanligt att företagsservrar stoppar okända mailadresser.

Det är nu också dags att betala medlemsavgiften för 2023. Avin skickas i första hand ut via epost om sådan finnas. I annat fall skickas den som brev. Hjälp oss att minimera kostnaderna för porto genom att betala avgiften utan ev. påminnelser som måste skickas per post.

Därför är vi rojalister

Bli medlem

Engagera dig

Tipsa någon om RojF

I formuläret nedan kan du tipsa någon om föreningen. Då skickas ett e-postmeddelande till den som du tror skulle vilja veta mer om RojF. Av mejlet kommer det att framgå att det är från dig som tipset kommer.

Stöd RojF

Swisha en gåva till
123-390 05 45

BankgirO

Bli medlem

Du blir enklast medlem direkt via vårt medlemsformulär.

Om du inte kan använda formuläret ovan, vänligen fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att få instruktioner skickade till din e-post om hur du blir medlem genom BankGiro eller Swish.